Kiek kainuoja vaikystė arba galimybė pasijusti vaiku

Traukinys_1_koreg

Pasakysiu tiesiai šviesiai, aš esu labai praktiška ir ką nors perkant nesivadovauju vienkartine emocija „oi noooriu“, visada kirba mintis ar man patiks, ar džiaugsiuosi rezultatu po paslaugos įsigijimo ir visi kiti dalykai.

Su vaikais žiūrėdavau Harį Poterį, neskaičiau knygos, bet patikdavo pats filmas. Ne vieną kartą girdėjau patarimą: „nuvažiuokite su vaikas į studiją kur buvo statomas filmas“, o man atrodė – pinigai į orą. Vėl praktiškumas… Kaip supratote tos kelionės NENORĖJAU.

             Buvo dukros 13-as gimtadienis ir buvau žadėjusi kelionę studiją. Ruošiausi psichologiškai – reikia. Užsakinėjant bilietus dūsavau, nes brangu gi. Vyras girdėdamas mano zyzimą sako: „tai tu nevažiuok, mes su dukra.“ Galvoju nu jau ne parveš nuotraukas, o aš žiūrėsiu, tai toks pats variantas kaip laižyti ledus per langą. Sakau – važiuoju, ištversiu.

Pradėjome planuoti kelionę. Palyginome kainas mašina ar traukiniu, su mašina važiuoti buvo pigiau negu visuomeniniu transportu. Informacija vykstantiems, studija yra už Londono.

Mūsų vyriausioji dukra yra su spec. poreikiais, tai teko aiškintis kaip bus su ja ten nuvykus. Realybė buvo virš mūsų lūkesčių. Automobilį su specialiuoju pažymėjimu galėjome pasistatyti prie pagrindinio įėjimo. Automobilių stovėjimo vietų labai daug. Bilietui gavome nuolaidą, negaliu pasakyti ar galioja kitų valstybių žmonėms, bet gyvenantiems Jungtinėje Karalystėje ir turint specialųjį pažymėjimą yra labai geros sąlygos. Jau pirmas didelis pliusas šiai studijai. Koridoriai, studijoje labai daug vietos, puikiai galima važiuoti ir su neįgaliojo vežimėliais. Vieta puikiai pritaikyta turintiems fizinę negalią.

             Įėjome per pagrindines duris į Warner Bros Studiją Londone, pamačiau didžiulį dinozaurą ir….. man tikrąja ta žodžio prasme „nunešė stogą“. Visą laiką vaikščiojau šūkčiodama „oi kaip gražu“, „oi kaip įdomu“, „nerealiai“ ir kt.

             Ar žinojote, kad ši studija 10 metų buvo naudojama filmavimui, aktoriai praktiškai užaugo ten ir visa tai realiai galima pamatyti. Aprašyti tai neįmanoma, tiesiog nuotraukos, video įrašai, o dar geriau pamatyti. Parodo filmą, kurio metu negalima nei filmuoti nei fotografuoti ir labai gražiai įveda į pačią studiją, o ji didžiulė, labai didelė. Jaučiausi vaiku visą laiką, mes ten praleidome 6 valandas. Užteko laiko viskam apžiūrėti – NE, ten galima būti dar ir dar ilgiau. Galima žiūrėti filmus kaip buvo filmuojama, liesti ekspozicijas.

             Įvyko didžiulis perversmas mano supratime, kad reikia atsisakyti savo pačios susikurtais stereotipais. Reikia tiesiog leisti sau pabūti su vaikais, pabūti vaiku ir kitą kartą išbandysiu tokius dalykus, pamatyti kažką naujo. Pridedu kelias nuotraukas, o jų turiu begalę. Kai pasakojau draugams apie kelionę, juokėsi ir sakė, kad turbūt man paliko didesnį įspūdį negu vaikams.

             Po šiuo įrašu pasidalinkite ir JŪS savo įvykiais, nutikimais, stereotipų sulaužymais. Ar dažnai loginis mąstymas yra geriau už patirtas emocijas? Spauskite širdeles, jeigu patiko aprašymas.

Taigi studija, jeigu norėsite aplankyti, yra čia:
https://www.wbstudiotour.co.uk/

Daugiau nuotraukų ir video FB paskiroje ir Istagram.

Žymos:

Dalintis

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Panašūs įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Prenumeruoti

Tiesiog užsiprenumeruokite mano naujienlaiškį
kad gautumėte visus šviežius pranešimus

Sveiki atvykę į rojų